Kawowy warstwowiec ciasto z karmelem i porzeczkami

Gabriela

Ciasta

24.10.2017 8:53

Kawowy warstwowiec ciasto z karmelem i porzeczkami

) Zobacz też: Składniki:na biszkopt5 jajek0,5 szklanki cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżka kakao2 łyżki kawy mielonej1 łyżeczka proszku do pieczeniana masę0,5 l mleka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej4 łyżki cukrukostka masłana bitą śmietanę0,5 l śmietany 30%5 łyżek kawy cappuccinogalaretka cytrynowa2 łyżki cukrudodatkowo2 duże paczki herbatnikówdżem porzeczkowypuszka kajmakuWykonanie:Z podanych składników upiec biszkopt kawowy. W szklance mleka rozmieszać obie mąki i cukier, mieszankę wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń, pozostawić go do całkowitego wystygnięcia. Przełożenie ciasta:Biszkopt kawowy - masa budyniowa - warstwa herbatników - kajmak - warstwa herbatników - dżem porzeczkowy - bita śmietana z cappuccino Śmietanę ubić z cukrem na sztywno, dodać cappuccino oraz ostudzoną galaretkę cytrynową.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lubieessc.blogspot.com/2017/10/kawowy-warstwowiec.html