Składniki na 4 duże placki: cukinia ok. 5 cm. 1 marchewka, 1 łyżka jogurtu greckiego, 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej, sól i chili, olej do posmarowania patelni do daekoracji: prażone pestki słonecznika i dyni, oraz 1 łyżka jogurtu i natka pietruszki Patelnię smarujemy olejem, nakładamy na rozgrzaną patelnię 4 placki, lekko przyklepujemy i smażymy placki z obu stron na złoto, dekorujemy kleksem jogurtu, posypujemy pestkami i listkiem natki. Dietetyczne placki z cukinii i marchewki to mój ulubiony FIT-HIT przepis z wykorzystaniem cukinii i marchewki, z pewnością podbiją Wasze serce! Dietetyczne placki z cukinii i marchewki to przepis na szybki, smaczny dietetyczny posiłek, idealne na obiad lub kolację. Są bez jajek, bez mąki pszennej, z odrobiną mąki ziemniaczanek i jogurtu jako łącznika. Jak zrobić fit placki z cukinii i marchewki?