Muffinki czekoladowe

Karolina
Ciasta
13.10.2017 18:58
Muffinki czekoladowe

Składniki: (12 babeczek) - 80 g roztopionego masła - 80 g posiekanej gorzkiej czekolady - 200 g mąki - 100 g brązowego cukru - 1 cukier waniliowy - 2 łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki sody - szczypta soli - 2 jajka - 150 ml mleka W jednej misce wymieszać mąkę z cukrami, kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Wyjąć z piekarnika blachę, a po paru minutach wyjąć z formy i studzić na kratce. W drugiej misce wmieszać roztopione masło z jajkami i mlekiem. Suche składniki połączyć z mokrymi, dosypać czekoladę i wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2017/10/muffinki-czekoladowe.html

Talerz przyjemności

Karolina