- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
polędwica z dorsza
cebula
cukinia
papryka czerwona
papryka żółta
ryż (ugotowany)
pomidorki koktajlowe
3 ząbki czosnku
ajwar
sos sojowy
oregano
sól
pieprz
Przepis
Cebulę kroimy w grube plastry.
Papryki oraz cukinie dokładnie myjemy następnie kroimy na średniej wielkości kawałki.
Wcześniej ugotowany ryż doprawiamy sosem sojowym.
Na środku papieru do pieczenia wykładamy ryż, warzywa oraz czosnek.
Całość doprawiamy oregano, solą i pieprzem zaś na sam środek wykładamy plaster cebuli na który wykładamy naszego dorsza, którego dodatkowo doprawiamy sosem z pieczonych warzyw (ajwar).
Moźemy dodać również świeże liście bazylii.
Tak przygotowane danie dokładnie zawijamy w papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut.
I gotowe.
W ten sposób przygotowaliśmy pyszny, zdrowy i niskokaloryczny obiad.