Dorsz pieczony w papilotach

Ewelina
Fit
11.10.2017 20:35
Dorsz pieczony w papilotach
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

polędwica z dorsza

cebula

cukinia

papryka czerwona

papryka żółta

ryż (ugotowany)

pomidorki koktajlowe

3 ząbki czosnku

ajwar

sos sojowy

oregano

sól

pieprz

Przepis

Cebulę kroimy w grube plastry.

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #1

Papryki oraz cukinie dokładnie myjemy następnie kroimy na średniej wielkości kawałki.

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #2

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #3

Wcześniej ugotowany ryż doprawiamy sosem sojowym.

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #4

Na środku papieru do pieczenia wykładamy ryż, warzywa oraz czosnek.

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #5
Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #6

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #7

Całość doprawiamy oregano, solą i pieprzem zaś na sam środek wykładamy plaster cebuli na który wykładamy naszego dorsza, którego dodatkowo doprawiamy sosem z pieczonych warzyw (ajwar).

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #8

Moźemy dodać również świeże liście bazylii.

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #9

Tak przygotowane danie dokładnie zawijamy w papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut.

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #10

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #11

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #12

I gotowe.

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #13

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #14

W ten sposób przygotowaliśmy pyszny, zdrowy i niskokaloryczny obiad.

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #15

Zdjęcie Dorsz pieczony w papilotach #16