Składniki: około 250 g makaronu Lubella spaghetti (około pół opakowania) około 400 g świeżych prawdziwków (mogą być także kozaki lub podgrzybki) 300 ml śmietanki 30% ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej natki 3 żółtka 2 łyżki masła pieprz sól W tym samym czasie oczyszczamy grzyby i kroimy je na plasterki. Smażymy je na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż się zezłocą, a woda odparuje. Dodatkowo: tarty ser pecorino (lub inny podobny twardy ser) Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Wrzucamy na nie przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy kilka sekund, uważając żeby nie spalić czosnku. Jednak tym razem w roli głównej wystąpią grzyby leśne, a konkretnie prawdziwki (borowiki). Jest wyborne, bardzo proste w przygotowaniu i wprost idealne na szybki obiad 🙂 Wszystko dusimy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.