SKŁADNIKI 1,2 kg dyni (ze skórką i pestkami) 1 cebula 5 pomidorów 4 ząbki czosnku 0.5 l bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy 60 ml mleka kokosowego sól, pieprz kurkuma, kumin, ostra papryka oregano pestki dyni PRZYGOTOWANIE Upieczone warzywa przygotowujemy - dynię obieramy i usuwamy miękki miąższ z pestkami, pomidory obieramy ze skórki (odrzucamy gniazda nasienne), cebulę i czosnek obieramy. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni, dynię kroimy na kawałki, pomidory i cebulę (bez obierania) na pół. Warzywa układamy na blasze, dodajemy całe ząbki czosnku i wstawiamy do piekarnika na godzinę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2017/10/krem-z-pieczonej-dyni-i-pomidorow.html