Pasztet z selera

Zapiekanki
02.10.2017 9:11
Pasztet z selera

Potrzebujemy: - 2 selery średniej wielkości - 1 marchewka - 5 ząbków czosnku - 2 cebule - 2 jajka - 1 szklanka bułki tartej - opakowanie pieczarek grillowych - sól - pieprz - sos z pieczonej wędliny (nie koniecznie) - olej do smażenia Selery i marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Mnie bardzo smakował prosto z piekarnika, a reszta rodziny wolała na zimno. Jest nie mamy to wlewamy wodę i teraz należy wszystko poddusić, tak około 20 minut. Pasztet z selera jest znakomity i na gorąco i zimno. Wszystko wrzucamy do dużego garnka i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy warzywa będą w temperaturze pokojowej wbijamy jajka, dodajemy przyprawy i bułkę tartą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/10/pasztet-z-selera.html