Składniki na około 30 babeczek: 300 g mąki owsianej (można zmielić płatki owsiane) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek płynnego miodu 200 g pure z dyni 2 jajka 60 ml mleka 100 g oleju rzepakowego skórka starta z 1 pomarańczy lub kilka kropel aromatu pomarańczowego śliwki Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 197,8 kcal białko – 3,9 g tłuszcze – 9,4 g węglowodany – 26,5 g W osobnym naczyniu roztrzep jajka i zmiksuj z pure z dyni z mlekiem, miodem, olejem i skórką z pomarańczy. Jesienią idealnym rozwiązaniem będzie przygotowanie deseru dyniowo – śliwkowego i połączenie przyjemnego z pożytecznym.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smaczna-dieta.pl/dyniowe-babeczki-ze-sliwkami/