Karkówka w sosie z pieczarkami

Wiesław
Obiad
24.09.2017 9:15
Karkówka w sosie z pieczarkami

Idealna propozycja na niedzielny obiad 1 kg karkówki 3 łyżki musztardy 3 łyżki ketchupu majeranek 500 g pieczarek 1 łyżka masła 3 łyżki śmietany 12% 1 szklanka wody 2 łyżki mąki sól i pieprz Karczek myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Soczyste plastry karkówki pieczone w piekarniku w sosie z pieczarkami. W międzyczasie pieczarki myjemy, kroimy w plastry i podsmażamy na maśle. Powstałym sosem zalewamy karkówkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Mięso pieczemy około 1 godzinę (długość pieczenia zależy od grubości plastrów).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2017/09/karkowka-w-sosie-z-pieczarkami.html