Składniki: - 200 g masła - 100 g cukru kokosowego - 100 g cukru - 3 duże jajka - 50 g mąki kokosowej - 250 g mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 100 g wiórków kokosowych - 200 g jogurtu naturalnego - około 600 g śliwek - Lukier kokosowy: - 7 kopiastych łyżek cukru pudru - 4-5 łyżek likieru kokosowego Piec w piekarniku nagrzanym na 175 stopni z termoobiegiem około 45 minut. Miksując na wolnych obrotach do masy dodać w dwóch porcjach mąki i jogurt naturalny. Lukier kokosowy: Do likieru wsypywać po łyżce cukru i ucierać na gładko. Mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i wymieszać z wiórkami kokosu. Blachę o wymiarach 35*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia.