Zapraszam w takim razie na placki ziemniaczane rodem z PRL w bogatej wersji, do których przygotowałam smażone pieczarki z cebulką. Placki ziemniaczane tak jak ruskie pierogi mogłam jeść codziennie, w końcu nie ma się czemu dziwić, takie proste dania są najsmaczniejsze! Składniki na placki: 1/2 kg ziemniaków 3 łyżki mąki pszennej 1 jajko 1 mała cebula olej do smażenia jogurt domowy lub ze sklepu, kwaśna śmietana sól W moim rodzinnym domu placki ziemniaczane były na porządku dziennym. Tarte ziemniaki mieszamy z jajkiem, mąką, startą cebulą, doprawiamy do smaku solą i smażymy partiami na gorącym tłuszczu. Placki ziemniaczane z pieczarkami, przygotowanie: Placki ziemniaczane z pieczarkami. Placki ziemniaczane z pieczarkami. W moim otoczeniu wszyscy uwielbiają jeść placki ziemniaczane.