Składniki: - 3-4 nóżki z kurczaka (w zależności od wielkości) - 150 g mąki pszennej - 100 ml mleka - 1/2 szklanki płatków kukurydzianych - 1/2 szklanki bułki tartej - 3 jajka - około 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki - sól i pieprz - olej do smażenia Przygotowanie: Nóżki myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem. Ja kupiłam naprawdę spore zapasy, a w nich picia dla maluchów (często chodzimy na wycieczki), wspomniane płatki, sos czosnkowy (nóżki smakują z nim wybornie), olej, mleczko, a nawet chemię. Ale póki co zapraszam Was na coś prostszego i bardziej “swojskiego – chrupiące nóżki z kurczaka w kukurydzianej panierce. Smażmy na głębokim ogniu z obu stron na złoto (na mniejszym ogniu). Dziś zapraszam Was na pyszne chrupiące nóżki z kurczaka w kukurydzianej panierce. U nas takie nóżki (tak samo możecie przygotować np. pałki z kurczaka, a nawet skrzydełka jeśli lubicie) goszczą dość często. Nóżki najpierw maczamy w panierce na bazie mąki, mleka i jajek. Na Frisco znalazłam również małże św jakuba Skąd pomysł na małże? W misce mieszamy dokładnie mąkę z mlekiem, jajkami, słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem.