SKŁADNIKI: - 200 g komosy ryżowej -10 marchewek - 1/4 szklanki migdałów bez skórki - 1 łyżeczka mielonego cynamonu - 1 łyżeczka mielonej kolendry - 3 łyżki syropu klonowego - 5 -6 łyżek oliwy z oliwek - 1/3 łyżeczki soli himalajskiej - szczypta chili - po garść rukoli na porcję Komosę przepłakuj pod wodą i ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na talerzy wyłóż komosę ryżową wymieszaną z rukolą, dodaj marchewki i obsyp obficie migdałami. Pewnego wieczora coś mnie tchnęło i postanowiłam upiec sobie marchewki, zazwyczaj robię to wiosną, kiedy młode marcheweczki pieczone z piekarnika to dosłownie rarytas. Dzisiaj mam dla Was coś przepysznego, idealne danie na obiad dla całej rodziny, aromatyczne, zdrowe, łatwe do przygotowania i obłędnie dobre! Po ugotowaniu wymieszaj z łyżką oliwy z oliwek. Chciałam uzyskać marchewki o smaku korzennym, lekko słodkie, mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz.