Gulasz z indyka z młodą marchewką i kalarepą

Iza
Obiad
06.09.2017 15:05
Gulasz z indyka z młodą marchewką i kalarepą

Posypuje nią sałatki, zupy, i świeży chleb z masłem – mniam :- ) |Gulasz z indyka z młodą marchewką i kalarepą| Jak ugotować gulasz z indyka z młodą marchewką i kalarepą? Składniki: - 250 g udźca indyka - 1 ½ łyżki gomasio - ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu - 2 łyżki soku z cytryny - 1 łyżka świeżych listków tymianku - 1 łyżka masła klarowanego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 3 młode marchewki - 1 kalarepa - ¼ szklanki rosołu lub wody - 100 ml śmietany 12% - sol - świeżo mielony pieprz - tymianek Gulasz z indykiem z młodą marchewką i kalarepą podawać posypane dodatkową porcją gomasio i kaszą gryczaną (lub inna ulubioną) albo z ziemniakami. Udziec z indyka pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem, gomasio i listkami tymianku. Świetnie smakuje z każdą z kasz (jaglaną, perłową, pęczakiem), ale mi najbardziej lubię ten gulasz z kaszą gryczaną. Dodatkowo: - ulubiona kasza do podania gulaszu (u mnie kasza gryczana) - gomasio i tymianek do dekoracji dania Gomasio (japońska sól sezamowa): - 20 łyżeczek sezamu Gomasio przygotowuje się mieszając sól i sezam w stosunku 1: 10 lub 1:16. Cebule pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki, marchewkę w ukośne plasterki, kalarepę w słupki. Dziś możecie ugotować gulasz z indyka z młoda marchewką i kalarepą. Smacznego : -) |Gulasz z indyka z młodą marchewką i kalarepą| Dorzucić marchew pokrojona w plasterki, kalarepę w słupki, dolać rosół i dusić około 30 minut aż warzywa będą miękkie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/2017/09/gulasz-z-indyka-z-marchewka-i-kalarepa.html