Makaron pełnoziarnisty z olejem rzepakowym i kompozycją przypraw

Viola
Makarony
06.09.2017 15:00
Makaron pełnoziarnisty z olejem rzepakowym i kompozycją przypraw

Zostawiamy makaron w garnku i dodajemy kompozycję owocowo-warzywną (ok. 2 łyżki), mieszamy podrzucając zawartość w garnku przykrytym pokrywką. Po ok. 2 minutach dodajemy olej rzepakowy tłoczony na zimno i znowu mieszamy, odczekujemy kolejne 2 minuty i ponownie mieszamy. Makaron pełnoziarnisty ugotowany al dente to pełnia smaku, dobra przyswajalność dla organizmu, a dzięki niekiemu indeksowi glikemicznemu wcale nie tuczy. Następnie solimy wodę, wrzucamy makaron i gotujemy al dente (ok. 7 minut) i odcedzamy. Ilości dodawanej kompozycji przypraw jak i oleju to kwestia indywidualna, można dodać więcej bądź mniej, do smaku. Oto propozycja szybkiego obiadu do przygotowania w rekordowym tempie 15 minut. Makaron jest świetnym składnikiem na przygotowanie szybkiego i smacznego dania. Wersja bezmięsna i bez sosu, ale dzięki zastosowanym produktom wersja niesamowicie smaczna.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://green-spoon.com/project/makaron-pelnoziarnisty-z-olejem-rzepakowym/