Składniki: 2 piersi z kurczaka 1/2 żółtej papryki 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1/3 łyżeczki soli ziołowej 1/2 czerwonej papryki Lutenica łagodna, czyli pasta z pieczonej papryki i bakłażana z pomidorami Nasze Domowe 1/3 szklanki wody olej do smażenia (u mnie ryżowy) Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w małe plasterki (można również w kostkę, ale tak będą bardziej miękkie i rozpływające się w ustach). Podsmażamy jeszcze chwilę, następnie dodajemy pastę z pieczonej papryki i bakłażana z pomidorami. Po kilku minutach dodajemy pokrojone w kosteczkę obie papryki i po chwili dolewamy wodę. Kurczak w paprykowym sosie, to propozycja pełna smaku idealna na chłodne dni. Kurczak w paprykowym sosie idealnie pasuje do ryżu, kaszy, ziemniaków czy chleba.