Papryka faszerowana

Karol
Obiad
03.09.2017 18:44
Papryka faszerowana

Łącznie: 1 godz. 10 min. Papryka faszerowana Potrzebne składniki 6 sztuk czerwonej papryki 1/2 szklanki suchego ryżu 600 g mięsa mielonego (drobiowe lub wieprzowe) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 mała cukinia 4 pieczarki ok. 0 (5 l bulionu) sól (pieprz, bazylia, oregano, tymianek, szałwia) papryka w proszku słodka i ostra Sposób wykonania Gotujemy ryż w dużej ilości osolonej wody na pół twardo, przelewamy na sicie i studzimy. Papryka faszerowana wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Na rozgrzanej patelni na oleju smażymy cebulkę do zeszklenia i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. W płaskim garnku w którym zmieszczą się wszystkie papryki układamy je ciasno by się nie przewróciły. Przekładamy zawartość patelni do wysokiego garnka dodajemy trochę wywaru spod papryki i miksujemy na gładką masę. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Na oleju podsmażamy cebulę dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidory i dusimy często mieszając do zagęszczenia. W tym czasie przygotowujemy sos: drobno kroimy cebulę, dzielimy na części obrane ze skórki pomidory. Trochę roboty z tym jest ale efekt jest fajny więc czasem pomęczyć się w kuchni też opłaca. Wyjmujemy z garnka paprykę bezpośrednio na talerze, resztę wywaru dodajemy do sosu i miksujemy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/papryka-faszerowana/