Ketchup z cukinii i pomidorów

Wiesław
Przetwory
24.08.2017 8:57
Ketchup z cukinii i pomidorów

Świetna alternatywa dla zwykłego ketchupu 2 średnie cukinie 2 kg pomidorów lima 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki soli 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu czarnego 3/4 szklanki octu Pomidory myjemy, sparzamy i obieramy ze skórki. Dodajemy 2 łyżki soli i pozostawiamy, aż cukinia puści sok na około 1 godz. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na wolnym ogniu przez około 40 min. gotujemy odciśniętą z nadmiaru wody cukinię, cebulę, czosnek i cukier. W tym czasie cukinie obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ketchup na zimę zrobiony na bazie cukinii i pomidorów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2017/08/ketchup-z-cukinii-i-pomidorow.html