Potrzebujemy: Na ciasto: - 150 g mąki pszennej - 100 g mąki ziemniaczanej - 2 jajka - 150 g zimnego masła - 50 g cukru pudru Na kruszonkę: - 3 łyżki mąki - 3 łyżki cukru - 50 g masła - płatki migdałowe Na mus jabłkowy: - kg jabłek - 30 dag cukru (można więcej) Jabłka obieramy ze skorki, kroimy na kawałki i wrzucamy do garnuszka. Z podanych składników na ciasto wyrabiamy zgrabną kulkę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, wylepiamy blaszkę i podpiekamy w piekarniku, aby nam nie nasiąkało ciasto musem. Wyjmujemy blaszkę z piekarnika i wykładamy mus jabłkowy, a na niego sypiemy kruszonkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/08/szarlotka-z-migdaowa-kruszonka.html