Do czystego bulionu wkładamy z powrotem włoszczyznę i warzywa z patelni. Oczyszczoną dynię z gniazd nasiennych i skóry kroimy w kostkę (nie musi być drobna). Do gotującego wywaru dodajemy obrane ziemniaki a gdy wszystkie warzywa będą ugotowane, odcedzamy go. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy do niego rozdrobnioną cebulę oraz zmiażdżony czosnek. Wystarczy chleb tostowy posypać ziołami, skropić oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika do zrumienienia. Zupę proponuję podawać z grzankami o smaku ziół prowansalskich. Szyję z indyka myjemy, wrzucamy do dużego garnka i zalewamy zimną wodą. W międzyczasie obieramy włoszczyznę i dodajemy ją do zagotowanego wywaru mięsnego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2014/09/qchnia-po-prostu-jak-jesien-to-dynia.html