Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka drobnej krojonej skórki cytrynowej (kupnej) / można użyć świeżej startej skórki z cytryny 1 jajko 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju sok z 1 cytryny cukier puder do dekoracji – chrupiące kulki w czekoladzie mlecznej od Cukieteria.pl Przygotowanie: Do dużej miski wsypujemy mąkę, skórkę cytrynową, proszek do pieczenia i cukier puder, całość mieszamy. Już niedługo na blogu kolejne słodkie inspiracje, gdzie postaram się w pełni wykorzystać pyszności jakie otrzymałam w ramach dalszej współpracy z Cukieterią. Dzisiejsza dekoracja jest prosta, tak samo jak prezentowany przepis, ale czasem tyle na prawdę wystarczy, by stworzyć coś pysznego i wywołać uśmiech na twarzy domowników. Przygotowanie lukru: świeżo wyciśnięty sok z cytryny mieszamy dodając łyżeczka po łyżeczce z cukrem pudrem, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Spróbujcie i Wy. Pyszne chrupiące kuliki w czekoladzie mlecznej, które użyłam do dekoracji moich babeczek znajdziecie na stronie Cukieteria.pl. A tym czasem zapraszam Was na dzisiejszy przepis na delikatnie cytrynowe babeczki. Możecie też “maczać świeżo polukrowane babeczki w miseczce z ozdobami (te powinny się Wam ładnie przykleić do lukru). Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: [email protected] lub za pośrednictwem Facebook. Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu Czytelnicy pieką/gotują (z podpisem). A następnie układamy na nim dowolnie chrupiące kulki w czekoladzie mlecznej. Te małe słodkości doskonale nadają się dla dużych i małych wielbicieli łakoci, do zabrania ze sobą w plener lub do pracy. Jeszcze ciepłe babeczki smarujemy z wierzchu przy pomocy pędzelka gęstym lukrem cytrynowym (dwa razy). Na stronie Cukieterii każdy miłośnik pięknych słodkości znajdzie coś dla siebie.