Spód ciasteczkowy: 120 g herbatników czekoladowych 60 g roztopionego masła Biała masa serowa: 250 g mascarpone 250 g śmietanki 30 % lub 36 % 1/2 szkl cukru pudru 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki żelatyny 50 ml wrzącej wody Mus nektarynkowy: około 200 g owoców ( czyli 2 spore, dojrzałe nektarynki) 1 lekko czubata łyżeczka żelatyny 30 ml wrzącej wody 1. Blaszkę wykładamy folią spożywcza. Na takie upały to tylko taki serniczek mi był na myśli, więc wieczorkiem weszłam do kuchni troszku po miksowałam i gotowe :D Jest pyszny, lekkie jak pianka i znów na jednym kawałeczku nie można poprzestać ;)Składniki na tortownice o średnicy 18 cm, na blaszkę 24 cm podwajamy składniki Następnie chowamy blaszkę do lodówki najlepiej na około 20-30 minut. 3. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej, ale już nie wrzącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia. Żelatynę hartujemy łyżką musu, mieszamy i wlewamy całość do naczynia z pozostałym musem, mieszamy i wykładamy na białą warstwę. Nektarynki obieramy, kroimy na kawałki i blendujemy na mus. Następnie wykładamy nimi dno tortownicy mocno je ugniatając/dociskając aby utworzyły zwarty spód ( ja pomagam sobie wypukłą stroną łyżki ) Żelatynę rozpuszczamy w gorącej ale nie wrzącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia.