Zupa krem z cukinii / 1 porcja Składniki: - 150 - 200 ml bulionu warzywnego - 1 cukinia 200 g - 1 mała biała cebula - 1 ząbek czosnek - 1 łyżka posiekanego szczypiorku - sól, pieprz do smaku - 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: - Cukinię myjemy i osuszamy. Jak się okazało, taka zupa krem świetnie smakuje na ciepło i na zimno, czyli to doskonałe rozwiązanie na upalne dni, które mam nadzieję, jeszcze do Polski powrócą! Z jednej zrobiłam już placuszki cukiniowe, z kolejnej postanowiłam przygotować bardzo szybki obiad zupę - krem, wyszła tak dobrze, że dzisiaj dzielę się z Wami jakże prostym i skutecznym przepisem! Tylko takie mają mało pestek, można je jeść na surowo i są słodkie w smaku. - Na oleju rzepakowym smażymy cukinię z cebulą i całym ząbkiem obranego czosnku - Mieszamy. Smakuje dobrze solo, ale z grzankami będzie jeszcze lepsza! - Cebulę i czosnek obieramy, - Cebulę kroimy na mniejsze kawałki.