Domowy murzynek

Małgorzata
Ciasta
19.07.2017 15:04
Domowy murzynek

Ale wracając do domowego murzynka to kilka lat temu dostałam od cioci przepis na kolejną wersję, która różniła się od tej naszej “szkolnej tym, że ciasto było baaaardzo mokre. W smaku o wiele lepsze od suchego szkolnego murzynkaNiestety główne składniki to olej, cukier, mąka, mleko i powidła, które podkręcały smak oraz sprawiały, że ciasto było pioruńsko słodkie. Nam – nastolatkom bardzo to odpowiadałoTen thermomix ma prawie 20 lat i dalej śmigaW dodatku mój tato dopiero teraz (po tylu latach!) się do niego przekonał i korzysta z tej maszyny codziennie! Wtedy to było takie “wow – wystarczyło wrzucić składniki zgodnie ze wskazówkami w książce i włączyć urządzenie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ladyochmistrzyni.pl/2017/07/domowy-murzynek-ciasto-petarda/