Masa serowa: - ok. 700 g twarogu delikatnego naturalnego President (Biedronka), - 1 galaretka malinowa (Winiary), - 1/2 szklanki wrzątku, - 1 łyżka ksylitolu, - ok. 250 g malin. Frużelina malinowa: - 220 g malin świeżych lub mrożonych/z kompotu + kilka świeżych malin (miałam pół słoiczka malin z syropem domowej roboty jeszcze z zeszłego roku), - 1 łyżeczka żelatyny w proszku, Masa serowa: - ok. 700 g twarogu delikatnego naturalnego President (Biedronka), - 1 galaretka malinowa (Winiary), - 1/2 szklanki wrzątku, - 1 łyżka ksylitolu, - ok. 250 g malin. Frużelina malinowa: - 220 g malin świeżych lub mrożonych/z kompotu + kilka świeżych malin (miałam pół słoiczka malin z syropem domowej roboty jeszcze z zeszłego roku), - 1 łyżeczka żelatyny w proszku, Zapraszam :) Składniki: Ciasto: - ok. 1,5 szklanki mąki krupczatki, - 3 żółtka, - ok.1,5 łyżki cukru, - 1/2 kostki masła (zimnego), - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, - szczypta soli, - odrobina pasty waniliowej, - ok.1-2 łyżki kakao (np. DecoMorreno). - ok. 3 łyżki cukru do smaku (pominęłam, gdyż syrop był słodki), - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce zimnej wody. - ok. 3 łyżki cukru do smaku (pominęłam, gdyż syrop był słodki), - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce zimnej wody. Wykonanie: - ok. 1,5 szklanki mąki krupczatki, - ok.1-2 łyżki kakao (np. DecoMorreno). Wykonanie: Ciasto: Suche składniki łączymy ze sobą: 1,5 szklanki mąki, proszek do pieczenia, kakao z 1/2 kostki masła. Ciasto:Suche składniki łączymy ze sobą: 1,5 szklanki mąki, proszek do pieczenia, kakao z 1/2 kostki masła. Ciasto nakłuwamy, pieczemy ok. 10-15 min. w nagrzanym piekarniku do 180°C, do suchego patyczka. Ciasto nakłuwamy, pieczemy ok. 10-15 min. w nagrzanym piekarniku do 180°C, do suchego patyczka. Żółtka łączymy z cukrem, następnie wszystko przekładamy do miski miksera, wyrabiamy ciasto (bądź ręcznie). Żółtka łączymy z cukrem, następnie wszystko przekładamy do miski miksera, wyrabiamy ciasto (bądź ręcznie). Serniczek na zimno z frużeliną malinową <3 Idealne ciasto na niedzielę. Zamiast wałkować je możemy pokruszyć/potrzeć na tarce, a następnie ciasto dociskamy dłonią do dna blaszki. Zamiast wałkować je możemy pokruszyć/potrzeć na tarce, a następnie ciasto dociskamy dłonią do dna blaszki. Gdy zostanie nam ciasto możemy je zamrozić tak jak zrobiłam poprzednim razem, lub zrobić grubszą warstwę. Gdy zostanie nam ciasto możemy je zamrozić tak jak zrobiłam poprzednim razem, lub zrobić grubszą warstwę. Następnie dodajemy wodę z mąką ziemniaczaną i dobrze mieszamy, zagotowujemy, zdejmujemy z palnika.