RACUCHY Z JABŁKIEM I ŚMIETANKĄ!

KAROLINA
Śniadania
11.07.2017 22:44
RACUCHY Z JABŁKIEM I ŚMIETANKĄ!

PRZEPIS NA RACUCHY: (10 sztuk racuchów) - 1 jajko rozmiar L - 1/2 szklanki mąki tortowej - 1/3 szklanki mleka - 1/4 szklanki śmietanki 12% lub 18% - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cukru - 2 średnie jabłka Jabłka umyj i obierz ze skórki. Dla mnie najważniejsze w takich racuchach jest to aby one miały dużo, dużo jabłka, wtedy są takie jak lubię najbardziej! Każdy krążek jabłka maczamy w cieście, następnie smażymy na oleju bądź maśle klarowanym. Jabłka kroimy w poprzek na grube krążki, minim po 8 mm. Do wykonania posiłku, potrzebujemy zaledwie kilku składników, które zazwyczaj mamy w domu pod ręką. Z pozostałych składników za pomocą trzepaczki robimy ciasto na racuchy. Ten przepis z łatwością wykonają również dzieci, które bardzo lubią takie placuszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smykwkuchni.blogspot.com/2017/04/racuchy-z-jabkiem-i-smietanka.html