Letnie ciasto z jagodami i malinami pod kokosem

Kamila
Ciasta
11.07.2017 17:00
Letnie ciasto z jagodami i malinami pod kokosem

A tak się składało ,że jagody wprost z lasu nazbierane a maliny z ogrodu :) Składniki (blaszka 36 x 26 ) 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 szklanki mąki krupczatki 230 g masła 5 żółtek 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżek zimnej wody Pianka 230 g wiórków kokosowych 5 białek 180 ml śmietany 12 % 100 g cukru plus 2 łyżki Dodatkowo: 4-5 łyżek kaszy manny 300 - 400 g jagód 100 - 200 g malin Wykonanie: Przez sito do dużej miski przesiewamy: mąkę tortową, mąkę krupczatkę, proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie kulki 1/3 i 2/3 mniejszą kulkę wkładamy do zamrażarki ,a większą do lodówki na 30 minut. Najbardziej smakowite letnie ciasto musi być z jagodami, a jeżeli dodać do nich jeszcze ogrodowe maliny to dlaczego nie stworzyć mistrzostwo świata! Umyte jagody wysypujemy na ciasto i dodajemy na samą górę maliny. Śmietanę podgrzewamy w garnku z cukrem mieszając od czasu do czasu, nie zagotowujemy. Na niskich obrotach ubijając białka z cukrem dodajemy porcjami kokosową masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kamira90.blogspot.com/2017/07/letnie-ciasto-jagodowo-malinowe-pod.html