Sezon na arbuza w pełni.
Warto czasami troszkę pokombinować, aby zaskoczyć wszystkich znajomych podczas wspólnych spotkań!
Dzisiaj pokazujemy świetny sposób na podanie arbuza, który z pewnością wszystkich wprawi w osłupienie.
Potrzebujesz dwa arbuzy podobnej wielkości.
Pierwszego należy pozbawić skóry pozostawiając cały miąższ w całości.
Następnie przy pomocy świeżej – nowej gąbki wygładzamy cały owoc.
Pierwsza część już za nami.
Teraz przechodzimy do drugiego arbuza.
Potrzebujemy jego skórę – łupinę w 2 kawałkach.
Nacinamy miąższ uważając aby nie uszkodzić skóry i pozbywamy się go używając łyżki.
Oczywiście miąższ przekładamy do jakiegoś pojemnika i odstawiamy do zjedzenia na później.
Mając dwie puste łupiny wkładamy pierwszego arbuza i zamykamy go :)
Efekt osłupienia podczas „otwierania” całego arbuza gwarantowany!