Smaczne i puszyse ciasto drożdżowe z sezonowymi owocami 4 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 200 g masła 25 g drożdży 4 jajka kilka łodyg rabarbaru truskawki Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. i pieczemy przez 20 minut z uchylonymi drzwiczkami, następnie zamykamy piekarnik i pieczemy jeszcze około 40 minut do ładnego zarumienienia ciasta. Tak przygotowana masę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę 30 minut do spienienia. Wyrobione ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce. Zagniatamy ciasto (około 10 minut) do czasu, aż będzie gładkie i będzie odchodziło od ręki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.obzarciuch.pl/2015/07/ciasto-drozdzowe-z-truskawkami-i.html