Do przygotowanie ciasta wykorzystałam produkty firmy Emix Składniki: (na prostokątną blaszkę – u mnie 30×25) Na ciasto: 4 jajka M 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia – u mnie Emix 1 kostka margaryny (250 g) 3 łyżeczki cukru wanilinowego – u mnie Emix 5 łyżek wody 3 łyżki kakao – u mnie Emix 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej mała szczypta soli Na warstwę serową: 4 jajka M 250 g cukru 500 g białego sera* 1/2 kostki miękkiej margaryny (125 g) 3 łyżki budyniu śmietankowego (proszek) – u mnie Emix mała szczypta soli *u mnie z wiaderka, ser nie może być wodnisty! Dodatki: 1 brzoskwinia cukier puder do oprószenia ciasta Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie (i krótko) miksujemy.. Masę serową wykładamy łyżką (!) na czekoladowy spód. Jestem miłośniczką takich pięknych pięknych rzeczy <3 Na moim stole i zapewne na wielu zdjęciach na blogu 😉 zagoszczą jeszcze inne cuda od Galerii Cuda Świata: Przygotowanie: Ciasto czekoladowe: Margarynę rozpuszczamy w garnuszku z grubszym dnem wraz z cukrem, cukrem wanilinowym, wodą i kakao. Następnie dodajemy pianę z białek i mieszamy ją łyżką z ciastem lub króciutko miksujemy. Dziś zapraszam Was na pyszny sernik z brzoskwiniami w czekoladowym cieście. Białka ubijamy na sztywno z małą szczyptą soli. Białka ubijamy na sztywno z małą szczyptą soli. Smacznego Ciasto podałam na przepięknym talerzyku od Galeria Cuda Świata – antyki&design Ciasto powinno ładnie odchodzić od boków, a warstwa serowa być przyrumieniona z wierzchu. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i znów krótko miksujemy. Układamy ją dowolnie (w lekkich odstępach) na cieście.