Owoce te są wyjątkowo bogate w przeciwutleniacze, w tym m.in. w witaminy A, C i E, które zwalczają nadmiar wolnych rodników w organizmie, dzięki czemu zapobiegają procesom nowotworowym i innym chorobą, ale także wpływają na polepszenie stanu skóry i kości. Czas przygotowania i ilość porcji 10 minut, 4 porcje Produkty - 1 mango, - 400 g jogurtu naturalnego, - 1/2 limonki, - 3 łyżeczki miodu Przygotowanie Mango umyj i obierz z skórki. Zawiera dużą ilość błonnika i białka oraz mangiferyny, która skutecznie zwalcza drobnoustroje i wirusy, zapobiega rozwojowi miażdżycy, poprawia pamięć oraz jest silnym antyoksydantem. Dla osób będących na diecie istotny może być fakt, że mango zawiera enzymy trawienne wspomagające przemianę materii. Mango jest również niskokaloryczne, gdyż 100 g tego owocu to jedynie 60 kcal.