Brokuły są doskonałym składnikiem diety osób odchudzających się ponieważ zawierają mało kalorii i są bogate w błonnik, który wypełnia żołądek na długo dając uczucie sytości. Wiem co jem Brokuły stanowią cenne źródło witaminy C, znane są również z właściwości przeciwnowotworowych, gdyż zawierają dużą ilość sulforafanu, który jest silnym antyoksydantem. Produkty 1,5 litr wody, 1 brokuł, 4 marchewki, 5 ziemniaków, 4 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz. Brokuły zawierają również witaminy A, E, K1 i B1 oraz mikroelementy takie jak potas, fosfor, wapń, żelazo oraz chrom. 1 h Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut + 45 minut gotowania, około 5 porcji. Do garnka dodaj liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz pieprz.