CURRY RYBNE

Magdalena
Obiad
10.06.2017 23:48
CURRY RYBNE

😊 Składniki: - ok. 300 g polędwiczki z dorsza - 1 cebula - 2-3 ząbki czosnku - 3 cm imbiru - 1 limonka - 3 młode marchewki - 1/2 cukinii - 1 op. pasty warzywnej curry Rolnik - 200 ml mleka kokosowego - 1 szklanka wrzątku - 2 łyżki sosu sojowego - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - szczypta papryki chili - sól, pieprz - olej do smażenia - ryż Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wykorzystując pastę warzywną z nutą curry powstało curry rybne z polędwiczek z dorsza na mleczku kokosowym. Wykorzystując pastę warzywną z nutą curry powstało curry rybne z polędwiczek z dorsza na mleczku kokosowym. Imbir obieramy ze skóry, ścieramy na tarce i dodajemy do cebuli z czosnkiem razem z sokiem z limonki. 😊 Składniki: Jak już pisałam około tydzień temu, testuję nowe pasty warzywne od firmy Rolnik, które można stosować jako dodatek do kanapek, tart, zapiekanek, makaronów... Jak już pisałam około tydzień temu, testuję nowe pasty warzywne od firmy Rolnik, które można stosować jako dodatek do kanapek, tart, zapiekanek, makaronów... Pasta ta ma wyrazisty i orientalny smak, zawiera marchew, dynię, szpinak, seler oraz przyprawy, dzięki temu danie stałą się bardziej aromatyczne. Pasta ta ma wyrazisty i orientalny smak, zawiera marchew, dynię, szpinak, seler oraz przyprawy, dzięki temu danie stałą się bardziej aromatyczne. Curry rybne Curry rybne z dorsza... Idealnie rozprowadza się w gorącej wodzie, nie pozostawiając grudek, a konsystencja sosu jest idealnie gładka. Idealnie rozprowadza się w gorącej wodzie, nie pozostawiając grudek, a konsystencja sosu jest idealnie gładka. W 100% mogę polecić te pasty również jako bazę do sosów

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/06/curry-rybne.html