Porcja na małą tortownicę: 1,5 opakowania podłużnych biszkoptów lady’s fingers 1 opakowanie gotowych bezików 0,5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 500 g serka mascarpone 1 laska wanilii lub esencja waniliowa Borówki amerykańskie do dekoracji Przygotowanie kremów: Odlać 200 ml mleka i zagotować. 50 ml wymieszać z 1 łyżką mąki pszennej, 1 łyżką mąki ziemniaczanej, kakao oraz 2 łyżkami cukru. Z reszty mleka i mąk w ten sam sposób przygotować bazę kremu waniliowego – zamiast kakao dodać ekstrakt waniliowy lub ziarenka wanilii. Wszystko wlać do gotującego się mleka i gotować ok. 2 minuty cały czas intensywnie mieszając. Po wystygnięciu bazy budyniowe zmiksować w oddzielnych miskach z serkiem mascarpone. Na spód z biszkoptów wyłożyć masę czekoladową.