Podobnie jak migdały tak i orzechy nerkowca zawierają dużą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych, które korzystnie wpływają na nasz organizm i pomogą w odchudzaniu. Migdały warto jeść nie tylko ze względu na dużą ilość wartości odżywczych w nich zawartych, ale również dlatego, że sprzyjają procesowi odchudzania. Pozytywnie zadziałają także na nasz układ odpornościowy oraz na skórę, włosy i paznokcie. Dzięki dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych migdały pozytywnie wpływają na nasze serce, poprzez obniżenie poziomu złego cholesterolu. W migdałach znajdziemy dużą dawkę witamin B2 i E oraz składników mineralnych takich jak magnez, wapń, fosfor, żelazo, cynki i miedź. Dzięki zawartości kwasów omega 3 oraz fosforu i magnezu poprawiają naszą koncentracje oraz zdolność zapamiętywania. Orzechy nerkowca zawierają takie witaminy jak A, D, E oraz składniki mineralne wapń, fosfor, miedź, potas, żelazo, sód. Polecane są kobietą w ciąży ze względu na dużą ilość kwasu foliowego. Dzięki zawartości dużej ilości witaminy B2 oraz niacyny wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, poprawiają naszą pamięć i koncentracje. Produkty - migdały, - orzechy nerkowca, - orzechy włoskie, - orzechy laskowe, - gorzka czekolada. Oprócz tego zadziałają korzystnie na pracę naszego serca oraz zapobiegają nadciśnieniu.