Makaron kukurydziany z surowym sosem z awokado, bazylii i suszonych pomidorów

Makarony
03.06.2017 0:34
Makaron kukurydziany z surowym sosem z awokado, bazylii i suszonych pomidorów

Składniki na 2 porcje: (czas przygotowania ok. 15 minut) 1/2 paczki kukurydzianego makaronu spaghetti (ok. 250 g) 2 dojrzałe awokado 2 duże ząbki czosnku kilka gałązek bazylii 5-6 suszonych pomidorów kilka pomidorków koktajlowych sok z połowy cytryny 1 łyżeczka estragonu 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Wrzucamy do pojemnika blendera, skrapiamy sokiem z cytryny, dorzucamy suszone pomidory, gałązki bazylii, obrany i starty na tarce czosnek. Surowy, odżywczy sos z awokado podany z makaronem urzeknie Twoje podniebienie. Do przygotowania tego dania potrzebujesz tylko 15 minut i kilku składników, z których większość masz w kuchni. Wlewamy sos z awokado i dokładnie mieszamy, aż cały makaron będzie oblepiony sosem. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na szybko musiałam pożywić rodzinę i udało się, bo wszystkim smakowało. Przekładamy na talerze, dekorujemy połówkami pomidorów i posypujemy płatkami drożdżowymi.