Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i odstawiamy do lekkiego podrośnięcia ( na około 15 minut )6. Jagody obtaczamy w mące i wykładamy na podrośnięte ciasto, następnie wykładamy kruszonkę i całość wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180 stop na około 45-55 minutWystudzone przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. i ostudzonego 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18 % 1/3 szkl cukru parę kropel esencji waniliowej szczypta soli 200-300 g zamrożonych jagód + 1 łyżka mąki ziemniaczanej Kruszonka: 60 g masła 5-6 łyżek maki 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1. 6. Jagody obtaczamy w mące i wykładamy na podrośnięte ciasto, następnie wykładamy kruszonkę i całość wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180 stop na około 45-55 minut Wystudzone przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Składniki na blaszkę 23 x 23 cm: Zaczyn: 15 g drożdży świeżych 1/3 szkl mleka ciepłego ale nie gorącego 1 łyżka cukru Ciasto: 250 g mąki 40 g masła roztp. Kiedy ciasto wyrośnie, odgazowujemy je na blacie i delikatnie wałkujemy na kształt formy do pieczenia. Gotowe ciasto odstawiamy do podwojenia objętości na 1 do 1 i 1/2 godziny.