Składniki: - Biszkopt kakaowy: - 5 jajek - 5 łyżek cukru - 3,5 łyżki mąki pszennej ekologicznej - 1,5 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - Krem budyniowy: - 750 ml mleka - 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią - 6 łyżek cukru - 3 łyżki mąki pszennej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 żółtka - 250 g masła - Dodatkowo: - 800 g świeżych truskawek - 900 ml gorącej przegotowanej wody - 2 galaretki truskawkowe - okrągłe biszkopty - 150 ml zimnej kremówki 30% Biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna. Krem budyniowy: Z mleka odlać 3/4 szkl dodać żółtka, mąki i zmiksować na gładko. Przed podaniem ubić zimną kremówkę (bez cukru pudru) i zrobić kleksy z bitej śmietany na każdym ciastku. Na biszkopcie rozsmarować połowę kremu ułożyć jeden obok drugiego biszkopty i rozsmarować resztę kremu. Wylać na blachę 25*36 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia.