Keks Z Rabarbarem

Iwona
Ciasta
12.05.2017 17:21
Keks Z Rabarbarem

Składniki na blaszkę 23 x 23 cm: 1 i 3/4 szkl mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl cukru 5 jajek 250-300 g bakalii ( u mnie morele suszone, rodzynki, żurawina, orzechy włoskie i laskowe, skórka pomarańczowa kandyzowana) 200 g masła w temp pokojowej 1 duża łodyga rabarbaru Wilgotny keks z dodatkiem orzeźwiającego rabarbaru :)1. Masło miksujemy z cukrem na puch. 3. Rabarbar kroimy w cząsteczki, obtaczamy w mące i dodajemy razem z bakaliami do masy. Ciasto pieczemy na środkowej półce z grzaniem góra-dół bez termoobiegu w 180 stop.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2016/05/keks-z-rabarbarem.html