Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (łopatka) pół główki młodej kapusty 1 sucha kajzerka (+ 0,5 szklanki mleka od jej naomczenia) 1 jajko 1 cebula garść świeżej kolendry 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka masła 0,5 litra przecieru pomidorowego kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz Sposób wykonania: Mięso dokładnie myjemy i mielimy. Do zmielonego mięsa dodajemy, jajko, odciśniętą kajzerkę, wyciśnięty czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę, poszatkowaną kolendrę, sól i pieprz. Dodajemy do niej sos ostrygowy sól i pieprz a na koniec smażenia podlewamy przecierem pomidorowym.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2016/06/pulpety-wieprzowe-z-moda-kapusta.html