Kurczak na piwie

Anna
Obiad
10.05.2017 16:59
Kurczak na piwie

Składniki: 1 kurczak 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki suszonego tymianku Sól, pieprz Masło Sok z 1/2 cytryny 1 butelka jasnego piwa Opis kurczak na piwie: Pieczony kurczak na piwie to świetny przepis na obiad. Dla lepszego smaku przed pieczeniem możemy odlać trochę piwa do szklanki i w trakcie pieczenia polać nim delikatnie kurczaka. Na małym ogniu w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy do tego sok z cytryny i mieszamy. Sposób przygotowania: Na początku myjemy dokładnie kurczaka i suszymy. Do kurczaka koniecznie przydadzą Wam się przepisy na sałatkę. Otwieramy piwo i nadziewamy na nie zamarynowanego kurczaka. Odstawiamy na ok. 30 minut, żeby się zamarynowało.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/kurczak-na-piwie/