Schab ze śliwką

Sylwia
Obiad
09.05.2017 10:45
Schab ze śliwką

½ łyżeczki suszonych ziół (rozmaryn, tymianek) ½ łyżeczki pieprzu ziołowego (lub zwykły czarny) ½ łyżeczki musztardy 2 małe ząbki czosnku Do sosu: 1 łyżka śmietany 12% Przygotowanie: Schab osuszyć i długim cienkim nożem zrobić otwór przez środek na śliwki. Owinięty w folię aluminiową schab przełożyć do naczynia i odstawić do lodówki na kilka godzin (minimum 3 godziny, najlepiej całą noc). Mięso można podawać na ciepło, krojąc grube plastry lub zawinąć w folie, wystudzić i podawać na zimno. Schab przełożyć na folię aluminiową, natrzeć go marynatą i szczelnie zawinąć w folię. ½ łyżeczki pieprzu Marynata: 1 łyżka oleju 1 łyżeczka octu balsamicznego Ilość porcji: 3 – 4 Składniki: 500 g schabu 60-70 g suszonych śliwek 1 łyżeczka masła Piec około 40 minut (pieczenie góra-dół) w temperaturze 180 stopni (czas pieczenia zależy od wielkości schabu).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniawedwoje.pl/schab-ze-sliwka/