Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 6 sztuk Składniki: Ciasto na naleśniki: 2 jajka 7 łyżek mąki 200 ml mleka (4/5 szklanki) 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki soli Farsz: 4 parówki 2 ogórki konserwowe (60 g) 1 papryka konserwowa (70 g) 6 plasterków sera żółtego Panierka: 2 jajka bułka tarta sól Przygotowanie: Pokroić ogórki, paprykę i ugotowane parówki w słupki o długości 10 cm. W naleśniki wyłożyć po plasterku sera, na ser ułożyć resztę składników i złożyć naleśnika w kopertę. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z połączeniem parówki z naleśnikami. Krokiety z parówką taką wersje krokietów po raz pierwszy jadłam u mojej teściowej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/krokiety-z-parowka/