Przełam nudę ! - ciekawy pomysł na dodatek do rosołu!

Pati
Zupy
28.04.2017 12:17
Przełam nudę ! - ciekawy pomysł na dodatek do rosołu!

Świetnie smakują także z pomidorową 😉 Szaszłyki z naleśników do zupy Składniki: 250 ml mleka około 150 ml mąki pszennej 1 jajko około 100 ml wody gazowanej (dzięki niej nasze naleśniki będą bardziej chrupkie) pół łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie) łyżka oleju 2 Wylewamy na nią ciasto (jest to mniej więcej objętość standardowej chochelki do zupy, czyli około 50 ml). Dodatkowo: masło, margaryna, olej do smażenia Mleko, mąkę, jajko, proszek do pieczenia, sól, łyżkę oleju i wody miksujemy na gładkie ciasto. Podczas smażenia możemy natłuścić patelkę odrobiną tłuszczu (jeśli chcemy uzyskać jeszcze bardzie chrupkie naleśniki) ale nie jest to konieczne ponieważ dodaliśmy do ciasta olej. Nadziewamy je na patyczek na przemian białe i czerwone. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. łyżki ćwikły z chrzanem (użyłam firmy Jamar) łyżka cukru sól Dzielimy je na pół i do drugiej połówki dodajemy ćwikłę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/zupy/szaszlyki-z-nalesnikow-do-zupy/