Tarta ze szparagami, pomidorkami i brokułem

Małgorzata
Obiad
21.04.2017 9:22
Tarta ze szparagami, pomidorkami i brokułem

Troszkę przymykamy oko na kalorie ;) Smaczna przekąska - taki trójkącik tarty to niebo w gębie! SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 9-10 sztuk zielonych szparagów 10 pomidorków koktajlowych (u mnie 5 żółtych i 5 czerwonych) 250 g brokuła 1/2 kulki mozzarelli 3 jajka 150 ml śmietany 18 % lub w odchudzonej wersji jogurtu greckiego 2 łyżki świeżego tymianku 2 łyżki posiekanego szczypiorku świeżo mielony pieprz sól PRZYGOTOWANIE Foremkę do tarty wykładamy dokładnie ciastem francuskim i nakłuwamy widelcem. Na koniec oprószamy jeszcze pieprzem i wstawiamy do piekarnika na około 25-30 minut aż całość się zrumieni. Pyyyszna tarta w towarzystwie moich ukochanych zielonych szparagów - do tego jeszcze więcej witamin w postaci kolorowych pomidorków koktajlowych i zielonego brokuła :) Pomidorki kroimy na połówki, zioła siekamy, ser kroimy lub rwiemy na małe kawałki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2017/04/tarta-ze-szparagami-pomidorkami-i.html