Do surówki potrzebujemy również sos...z tą surówką polecam sos czosnkowy! kapusta pekińska 1/4 szt, kukurydza konserwowa 1/4 puszki, pomidor 2 szt, czerwona cebula pół szt, natka pietruszki posiekana 3 łyżki, sos czosnkowy: jogurt naturalny 3 łyżki, majonez 3 łyżki, czosnek 2 ząbki, sól i pieprz do smaku, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sok z cytryny do smaku, Sposób przygotowania: Kapustę pekińską dokładnie myjemy, następnie drobno siekamy. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie oraz sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Do surówki dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz posiekaną natkę pietruszki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/04/surowka-z-kapusty-pekinskiej.html