Polecam :) Składniki na 6-8 chlebków-bułeczek: 160 g mąki chlebowej 1 łyżeczka soli 150 g mąki graham 160-180 ml letniej wody 7 g suszonych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżki mleka 2 łyżki oleju Mąki przesiać do dużej misy. (typ 750, może też być 650)(drobnej, typ 1850)( w zależności od chłonności mąki)lub roztopionego masłaSmacznego! Wyrobione ciasto przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na ok. 60 minut. Te chlebki nie są może aż tak wielkanocne jak bułeczki z krzyżykiem , ale za to bardziej uniwersalne. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto (hakiem ok. 7 minut, ręcznie ok. 10). Ciasto może być lekko klejące, ale nie należy dodawać mąki. Odłożyć pod przykryciem do napuszenia na ok. 30 minut. Drożdże rozpuścić z cukrem w 160 ml letniej wody. Na dolnym poziomie ustawić blachę do pieczenia z gorącą wodą.