Polenta z ciecierzycą

Obiad

12.04.2017 8:28

Polenta z ciecierzycą

1 szklanka wody 1/2 szklanki ciecierzycy pół cebuli czerwonej ząbek czosnku 4 - 5 pieczarek ser parmezan 3 suszone pomidory łyżka octu balsamicznego Polenta z ciecierzycą wykonanie: Ciecierzycę namaczamy dzień wcześniej w wodzie na noc. Ciecierzyca w sosie słodko kwaśnym Ciecierzyca w kremowym sosie Polenta z ciecierzycą składniki 2 łyżki mąki kukurydzianej Następnie gotujemy w wodzie z dodatkiem soli przez około 1 - 1,5 godziny aż będzie miękka. Polenta jest to tradycyjne danie kuchni włoskiej przygotowane z mąki kukurydzianej z dodatkiem wody. W międzyczasie na patelni podsmażamy cebulę, następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i pokrojone w plasterki pieczarki. Na talerz wykładamy polentę, na to kładziemy pieczarki z ciecierzycą i posypujemy parmezanem.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://delusionalworldoftrine.blogspot.com/2017/04/polenta-z-ciecierzyca.html

World of Trine