Jeżeli lubicie wyroby drożdżowe, polecam spróbować inne przepisy: Jagodzianki Kiełbaski w cieście drożdżowym Ziołowy chlebek Bułeczki z suszonymi pomidorami Drożdżówki z serem Pyzy czyli kluski na parze Drożdżowe paszteciki z chorizo Pizza z ricottą i szpinakiem Paszteciki z kiełbasą Drożdżowe bułeczki z malinami Drożdżowe bułeczki składniki: 10 g drożdży 1/2 szklanki letniego mleka 1 łyżka roztopionego masła 250 g mąki 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka suszonego oregano Drożdżowe bułeczki wykonanie: Z drożdży, mleka, 1 łyżki cukru, 1 łyżki mąki robimy zaczyn i zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ręką odrywamy kawałki ciasta wielkości piłeczki golfowej, formujemy rulonik, składamy na pół i zwijamy, dwa pozostałe końce wyciągamy. Wielkanoc się zbliża powoli i w internecie znalazłam pomysł na drożdżowe zajączki.