Oczy robimy z ziaren pieprzu, a uszy i ogonek z liści bukszpanu. Foremkę z barankiem wkładamy do schłodzenia na kilka minut do lodówki (ok. 15 min). Składniki: - na 1 szt. 1/2 kostki masła (ok.100 g) dobrej jakości - bukszpan - ziarenka pieprzu - ok. 1/2 l zimnej wody - 1 łyżka soli - drewniana foremka o wymiarach 11,5x6,5 cm Do miseczki nalewamy zimną wodę, wsypujemy sól i mieszamy, aż się rozpuści. Następnie obie części łączymy, mocno dociskamy, nadmiar masła usuwamy i wyrównujemy spód. Foremkę z barankiem wkładamy do schłodzenia na kilka minut do lodówki (ok. 15 min). Oczy robimy z ziaren pieprzu, a uszy i ogonek z liści bukszpanu. Po wyjęciu z wody połówki foremki wypełniamy bardzo szczelnie wyjętym z lodówki masłem.